Apple дозволить завантажувати додатки на iPhone зі сторонніх магазинів
Apple дозволить завантажувати додатки на iPhone зі сторонніх магазинів

Apple дозволить завантажувати додатки на iPhone зі сторонніх магазинів

Компанія Apple дасть користувачам iPhone завантажувати додатки не тільки з App Store. Щоправда, ця послуга буде доступною лише для жителів ЄС.

Що Apple змінить для власників iPhone

Так, уже в березні 2024 року розробники додатків зможуть запропонувати завантажувати на iPhone програми за межами App Store. Це допоможе позбутися величезної комісії в 30%, яку Apple бере за купівлю додатків через свій магазин.

На такий крок компанія зважилася через новий закон ЄС про цифрові ринки – компанії з більш ніж 45 млн активними користувачами і капіталізацією понад €75 млн повинні робити свої програми сумісними з продуктами конкурентів. Інакше кажучи, на iPhone може працювати і Google Play – сервіс із додатками від іншої корпорації, і користувачі зможуть завантажити з нього все, що потрібно. Щоправда, якщо сам додаток працюватиме на iOS.

Зараз дивляться

Це також торкнеться і платіжних систем – розробник застосунку сам має право обирати, який сервіс буде використовуватися для купівлі послуг.

Очікується, що оновлення запрацює разом із виходом iOS 17.4, і новинка буде доступною тільки для ЄС.

Втім, нещодавнє оновлення системи також привнесло чимало функцій. Наприклад, . Як його увімкнути і як новинка працює – можна дізнатися в матеріалі Фактів ICTV.

Теги за темою
Євросоюз Apple
Джерело матеріала
loader