Підбитий ВДК Оленегорский горняк РФ перекинула в Севастополь – ВМС України
Підбитий ВДК Оленегорский горняк РФ перекинула в Севастополь – ВМС України

Підбитий ВДК Оленегорский горняк РФ перекинула в Севастополь – ВМС України

Підбитий у серпні у бухті Новоросійська ВДК Оленегорский горняк проєкту 775 росіяни справді перекинули до Севастопольської бухти.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини підтвердив інформацію,

– Щодо його можливої участі в заходах з охорони та оборони акваторії або інших навчально-бойових заходах, то він навряд чи може це зробити. Тому що це дуже відомий нам ВДК Оленегорський горняк проєкту 775, який зараз трошки “не БГ”, як у нас кажуть у ЗСУ, – пояснив він.

За його словами, цей корабель після завданих пошкоджень перебуває на ремонті, і, найімовірніше, саме для цього його перекинули до Криму.

Зараз дивляться

– Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто, – додав Плетенчук.

Він зауважив, що навряд чи у найближчій перспективі цей корабель можна буде побачити за виконанням бойових завдань, враховуючи його суттєві пошкодження корабля.

Щодо намагань окупантів замаскувати судно, Плетенчук зауважив, що це можна зробити в різний спосіб, наприклад, половину корабля пофарбувати в інший колір, і здалеку буде здаватись, що це інший об’єкт.

– Але, звісно, такий величезний корабель, як 775 проєкт, замаскувати фактично неможливо, – підкреслив речник ВМС.

Що сталося з ВДК Оленегорский горняк

4 серпня 2023 року в бухті Новоросійська Краснодарського краю Північного флоту РФ, який завели до Чорного моря задля підсилення штурмового угруповання та десантування окупантів біля Одеси.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Після зустрічі з дроном

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader
loader