/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F9f77ad627c10d8a0979588dcbeaf0947.jpg)
Розсольник: класичний рецепт приготування
Розсольник – дуже смачна та поживна перша страва, яка актуальна в зимову пору року. Неймовірний кисленький смак цього супу подобається багатьом.
Рецепт розкольника не складний і його запросто можна приготувати в домашніх умовах.
Як зварити розсольник
Приготуймо класичний розсольник. Але, за бажанням, в розсольник можна додати перлову крупу або рис. Замість м’яса в розсольник можна покласти попередньо підготовлені (замочені та зварені яловичі або свинячі нирки).
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- свинина – 800 г
- огірки солоні – 3 шт.
- розсіл огірковий (проціджений) – 1 склянка
- картопля – 4-5 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 2 шт.
- томатний соус – 1 ст. л.
- корінь петрушки (невеликий) – 1 шт.
- олія – для смаження
- лавровий лист – 2 шт.
- перець горошком – 4-7 шт.
- сіль – до смаку
- мелений чорний перець – до смаку
- зелень та сметана – для подачі
Приготування:
- В каструлю вливаємо 2,5 л холодної води, викладаємо нарізане м’ясо і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку, додаємо лавровий лист і перець горошком і варимо 30 хвилин.
- Додаємо нарізану кубиками картоплю і готуємо ще 20 хвилини.
- Тим часом у пательні на олії смажимо овочі (натерту моркву і нарізану цибулю) до напівготовності. У кінці приготування додаємо томатний соус і перемішуємо.
- В іншу сковороду вливаємо трішки олії та смажимо нарізаний кубиками корінь петрушки. Додаємо натерті огірки, вливаємо трішки води і тушкуємо близько 15 хвилин.
- Викладаємо в бульйон моркву з цибулею і томатним соусом, готуємо 10 хвилин.
- Потім додаємо в бульйон тушковані огірки, вливаємо розсіл, солимо, перчимо до смаку і готуємо, після закипання, ще 15 хвилин.
- Класичний розсольник розливаємо у глибокі тарілки. Подаємо гарячим, зі сметаною та зеленню.
Розсольник можна приготувати пісний (на овочевому бульйоні), рибний, з грибами або з м’ясом птиці. Деякі господині готують його на овочевому бульйоні та додають м’ясні фрикадельки.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F4014bb3c11c8658badf5a71a02ba71c5.jpg)
Навіщо буряки поливають солоною водою: поради городникам
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Faa22472f0ac988e8d3e7189dd7420f59.jpg)
Шалені ціни увесь рік: яке туристичне місто США назвали найдорожчим у країні
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F5f424cca6ae1f45a41dcc794e5eba080.jpg)
Як відчистити кепки від бруду і плям: секрет прання головних уборів
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F90718fd528fce8a8e20b65913c064941.jpg)
Готується п’ять хвилин, з’їдається ще швидше: цей рецепт пікантних помідорів проситимуть усі гості
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Feebf62b323033a71f5b9d036740afa31.jpg)
Ви полюбите його більше за каву: мʼятний чай з шоколадом – це точно хіт сезону
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F923a20cba7d31419c2553be85c62a465.jpg)
Сексуальність зашкалює: які два знаки можуть закохати і звабити будь-кого
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fdaf15d5c59d388a5d2a08a8dca63477f.png)
Шацькі озера 2025: скільки коштує відпочинок і чому продукти цього року краще брати з собою
Фокус