Таких пиріжків ви точно не готували: навіщо геніальні турецькі кулінари наливають йогурт у киплячу воду
Таких пиріжків ви точно не готували: навіщо геніальні турецькі кулінари наливають йогурт у киплячу воду

Таких пиріжків ви точно не готували: навіщо геніальні турецькі кулінари наливають йогурт у киплячу воду

Такі пиріжки можуть здатися дещо незвичними

Ми розповідали, як смачно приготувати деруни. Тепер ділимось незвичним рецептом пиріжків.

Такі пиріжечки з заварного тіста на основі йогурту готують у Туреччині. Рецептом поділилась кулінарна блогерка Фатма на своєму ютуб-каналі.

Інгредієнти:

  • 2 склянки води (500 мл)
  • 1 чайна ложка солі (5 г)
  • 1 столова ложка вершкового масла (25 г)
  • 1 чайна склянка йогурту (100 г)
  • 2 склянки борошна (215 г)
  • 2 столові ложки олії (для змащення тіста)
  • сир фета
  • петрушка
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Воду наливаємо в каструлю та доводимо до кипіння. Додаємо сіль та вершкове масло. Коли масло розтане, додаємо в сковороду натуральний йогурт. Доводимо все до кипіння та невеликими порціями всипаємо борошно.
  2. Тісто готуємо на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи. Коли маса стане щільною, готуємо ще 2 хвилини, а потім знімаємо з вогню.
  3. Залишаємо тісто на столі — воно повинно охолонути до температури, коли з ним можна буде працювати руками. Тоді додаємо ще 2 ст. л. рослинної олії та вимішуємо ще 6-7 хвилин. Повинно вийти м'яке та пружне тісто, яке не прилипатиме до рук.
  4. Відділяємо від тіста шматочки, розплюскуємо їх у коржики. В центр кожного викладаємо начинку із сиру та зелені.
  5. Щільно защипуємо краї. Обсмажуємо пиріжки у великій кількості олії.
смачні пиріжечки

Такі пиріжечки подаються гарячими. Також ми розповідали, як приготувати пишні та смачні пиріжки з картоплею.

Теги за темою
Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader