Марта Костюк засудила використання US Open прапора РФ напроти імені її суперниці
Марта Костюк засудила використання US Open прапора РФ напроти імені її суперниці

Марта Костюк засудила використання US Open прапора РФ напроти імені її суперниці

Українська тенісистка Марта Костюк відреагувала на те, що в соціальних мережах турніру Великого шлему US Open виростали прапор Росії напроти імені її суперниці на турнірі Australian Open, “нейтральної” Марії Тимофеєвої. Публікації з російським прапором у Twitter, Facebook та Instagram US Open видалили через шість годин після появи, повідомив "Великий теніс України". У своєму Instagram в stories 20-річна спортсменка з Києва зробила репост допису та закликала світ припинити використовувати тенісний корт для промотування «русского мира».

- Як ви знаєте, із початком повномасштабної війни ми вели боротьбу за відсторонення російських та білоруських спортсменів. Зараз вони виступають у нейтральному статусі. Тобто без прапорів. Ми неодноразово ставили питання, що таке статус нейтрального спортсмена. Бо його фактично не існує:

— неодноразово ці спортсмени самі говорили, що всі знають, які країни вони представляють.

— керівництво їх країн постійно говорить, що це їхні спортсмени і світ про це знає.

— міжнародні ЗМІ у своїх публікаціях пишуть, що це російські та білоруські спортсмени.

— у багатьох спортсменів у соцмережах висить їх прапор.

Ось сьогодні, після моєї перемоги над спортсменкою із країни-агресора, на офіційному ресурсі одного із найбільших тенісних турнірів світу був опублікований російський прапор.

Сьогодні 697-й день повномасштабної війни, а спортивний світ продовжує промотувати країну-вбивцю і країну, яка використовує своїх спортсменів як частину пропаганди, що вбиває.

Я закликаю представників ЗМІ, чиновників, спортивну спільноту припинити використовувати тенісний корт для промотування «русского мира», — написала Костюк.

Фото: instagram.com/martakostyuk

  • В четвертому раунді Відкритого чемпіонату Австралії Марта Костюк обіграла 20-річну суперницю з Москви Марію Тимофеєву та вперше в карʼєрі вийшла у чвертьфінал турніру серії Grand Slam, де зіграє проти четвертої ракетки світу, 19-річної американки Корі Гауфф. 
  • Після початку повномасштабного вторгнення у тенісі проти представників Росії та Білорусі задіяні дві санкції: відсутні позначення країни (а також прапори) і заборона на виступи національних збірних у командних турнірах ITF.

Теги за темою
Теніс
Джерело матеріала
loader