​​21-річна рівнянка претендує на Книгу рекордів Гіннеса, віджавшись на пальцях 29 разів
​​21-річна рівнянка претендує на Книгу рекордів Гіннеса, віджавшись на пальцях 29 разів

​​21-річна рівнянка претендує на Книгу рекордів Гіннеса, віджавшись на пальцях 29 разів

У середу, 10 січня, 21-річна Соломія Веденєєва встановила рекорд України у номінації серед жіночих рекордів - «Найбільша кількість віджимань від підлоги на трьох пальцях рук». За 30 секунд дівчина віджалася 29 разів - практично щосекунди по віджиманню, повідомила керівник Національного рекорду України Світлана Вєтрова у коментарі KP.UA.

Соломія Веденєєва - циркова актриса, навчається в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв. Паралельно вона виступає в цирку за контрактами в інших країнах - в Туреччині, Саудівській Аравії, Тайвані, Індонезії. Для встановлення рекорду спеціально прибула до Києва на Національного реєстру рекордів.

- Соломія встановила рекорд, віджавшись на трьох пальцях 29 разів за 30 секунд. І це супер результат! Найважливіше для цього рекорду – це правильна техніка виконання. Як правило, такою вправою захоплюються переважно чоловіки, наслідуючи легендарного Брюса Лі. Складність такого виду віджимання в тому, що тут важливі не тільки біцепси, - основне навантаження беруть на себе пальці. І невдале виконання цієї вправи може завершитися зламаними пальцями, - розповідає Лана Вєтрова.

Також вона зазначила, що тепер цей результат подаватимуть на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса. Адже ще жодна жінка у світі його не подолала.

  • Одинадцятикласниця з Чернівецької області встановила рекорд України, склавши іспит на володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic у 16 років. 
  • У Києві в Дарницькому районі встановлено новий рекорд країни з виготовлення маскувальних сіток. З травня 2022 року до 1 грудня 2023-го вони сплели 104 128 квадратних метрів маскувальних сіток.
  • На хімічному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка вручили диплом Книги рекордів України випускникові кафедри неорганічної хімії Віталію Боклащуку за розробку авторських пігментів, що здатні змінювати забарвлення залежно від освітлення. 

Фото: Лана Вєтрова

Джерело матеріала
loader
loader