Удар по командному пункту окупантів у Криму і знищення російського Су-34: новини 4 січня
Удар по командному пункту окупантів у Криму і знищення російського Су-34: новини 4 січня

Удар по командному пункту окупантів у Криму і знищення російського Су-34: новини 4 січня

Російські війська атакують українські позиції на Бахмутському напрямку. РФ планує захопити Часів Яр і вийти на адмінкордони Донецької області. Водночас тривають обговорення законопроєкту про мобілізацію в Україні, який викликав суспільний резонанс.

У Головному управлінні розвідки відзвітували про знищення винищувача – бомбардувальника Су-34 на російському аеродромі Шагол. Літак, який згорів, належав до складу авіаційного полку 21 змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

Що відбулося в Україні та світі за добу 4 січня 2024 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Атака РФ по центру Курахового
  • Пожежа на заводі у Каневі
  • Удар по командному пункту РФ під Севастополем
  • Наступ окупантів на Бахмутському напрямку
  • Законопроєкт про мобілізацію
  • Блокада на кордоні з Польщею
  • Знищення бомбардувальника Су-34 в РФ

Атака РФ по центру Курахового

У ніч на 4 січня російські окупанти атакували ракетами центр Курахового Донецької області. Внаслідок атаки там зруйновано дитячий садок, школу, профілакторій і кав’ярню.

У Донецькій ОВА відзвітували про численні пошкодження багатоповерхівок. Там зазначають, що немає постраждалих серед цивільних жителів.

Обстріл Курахового 4 січня 2024

Фото: Донецька ОВА

Пожежа на заводі в Каневі

Спалахнула пожежа на території маслосирзаводу в Каневі Черкаської області. У ДСНС повідомили про підвищений номер виклику. Вогонь охопив близько 200 кв. м покрівлі, коли приїхали рятувальники.

Удар по командному пункту РФ під Севастополем

Завдяки роботі Збройних сил України вдалося завдати удару по командному пункту з’єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя в Криму, підтвердили у Стратегічному командуванні ЗСУ.

Перед цим у Криму було оголошено повітряну тривогу, а звуки вибухів чули в Фіоленті та Балаклаві. Повідомлялося і про вибухи в районі Балаклавської ТЕС. За повідомленнями ЗСУ, під Євпаторією були удари, ймовірно, в районі радара РТ-70.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Наступ окупантів на Бахмутському напрямку

Окупанти не залишають спроб здійснювати наступи на Бахмутському напрямку, зокрема, в районі Богданівки та Андріївки. У напрямку Часового Яру росіяни намагаються штурмувати українські позиції.

Речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо пояснив, що захоплення Часового Яру – це наступна мета ворога. За допомогою цього кроку російські окупанти можуть вийти на адміністративні кордони Донецької області, що давно було ціллю РФ.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 4 січня 2024 року

Фото: Генштаб ЗСУ

Законопроєкт про мобілізацію

Під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорили новий законопроєкт про мобілізацію в Україні. Рішення про його долю можуть ухвалити протягом тижня, пояснив секретар комітету Роман Костенко.

Блокада на кордоні з Польщею

На пункті пропуску Медика – Шегіні польські фермери відновили акцію протесту біля кордону з Україною.

Лідер протестувальників Роман Кондрув заявив, що там пропускатимуть по три вантажні транспортні засоби на годину. Водночас він пояснив, що на КПП без затримок проходитимуть гуманітарні та вантажі з товарами, які швидко псуються.

Знищення бомбардувальника Су-34 в РФ

На аеродромі Шагол у Челябінську згорів російський винищувач-бомбардувальник Су-34 у ніч на 4 січня.

У Головному управління розвідки Міністерства оборони України підтвердили, що бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21 змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил ЗС РФ.

Теги за темою
пожежа Донецька область Законопроект
Джерело матеріала
loader
loader