У добірці Фактів ICTV – найсмачніші м’ясні страви, які можна приготувати до Нового року 2024. Зеленому Дерев’яному Дракону вони точно сподобаються! Зберігайте рецепти та діліться з рідними і друзями.
1. Домашній рулет із рульки – рецепт мʼяса на Новий рік
Фото: Unsplash
М’ясо за цим рецептом стане відмінною холодною закускою, що сподобається рідним …і Зеленому Дракону.
Інгредієнти
Зараз дивляться
- свина рулька – 1 кг
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
- часник – 4 зубчики
- морква – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець горошком – до смаку
- французька гірчиця – 2 ч. л.
- вода – 2,5 л
Приготування
- Свинячу рульку слід ретельно промити, за необхідності – пошкребти ножем. Перевірити, щоб на ній не залишилося щетини. З одного боку зробити розріз уздовж усієї рульки до кістки. Акуратно дістати кістку.
- М’ясо добре посолити, поперчити й натерти французькою гірчицею. Зверху викласти моркву, перець і подрібнений часник.
- Щільно скрутити рулет, загорнути у фольгу, а потім у харчову плівку.
- Покласти у каструлю з водою та варити на маленькому вогні 2,5 години. Якщо рулька завелика, часу треба більше.
- Поставити м’ясний рулет під прес на кілька годин, щоб м’ясо в рулеті ущільнилося.
- Звільнити рулет від плівки та фольги, нарізати тонкими скибочками, подавати з гірчицею, хріном або улюбленими соусами.
2. Холодець із курки – рецепт мʼяса на Новий рік
Фото: Depositphotos
Інгредієнти
- курка без шкіри – половинка
- ніжки курки – 700 г
- шийки індички – 2 шт.
- цибуля та морква – по 1 шт.
- перець горошком – 10-15 шт.
- лавровий лист– 1 шт.
- вода – 2,5 л
- спеції і сіль, варена морква, свіжа зелень – до смаку
Приготування
- Ніжки очищаємо від шкірки, прибираємо нижню частину.
- Промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, засипаємо перець і кладемо лавровий лист, солимо, зменшуємо вогонь до мінімуму та тушкуємо 4 години.
- Якщо м’ясо готуватиметься у мультиварці, виставляємо таймер на півтори години, потім додаємо моркву та викладаємо м’ясо.
- Перед тим як розливати бульйон у порційний посуд, зберіть жир і додайте пропущений через прес часник.
- Прикрашаємо холодець кружальцями моркви та гілочками свіжої зелені.
3. Рулет з фаршу асорті – рецепт мʼяса на Новий рік
Фото: Depositphotos
Інгредієнти
- Фарш асорті – 1 кг ( наприклад, 700 г яловичого чи курячого та 300 г свинячого)
- яйце – 1 шт.
- куркума – 0,5 ч. л.
- сіль, сухий часник і приправи до м’яса – по 1 ч. л.
- листки норі – 3 шт.
- варена морква – 1-2 шт.
- спеції і сіль – до смаку
Для змащування рулету:
- яйце – 1 шт.
- насіння кунжуту – до смаку
Приготування
- М’ясний фарш, яйце, приправи, часник, сіль і перець добре вимішуємо.
- Розкладаємо фарш на пергамент, викладаємо листки норі, на край рулету кладемо натерту моркву.
- Щільно скручуємо рулет, а потім загортаємо у фольгу.
- Ставимо на деко та запікаємо протягом 30 хвилин у розігрітій духовці за 180°С.
- Витягаємо, знімаємо фольгу й пергамент, змащуємо рулет збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
- Знову ставимо у духовку на 15 хвилин.
- Готовий рулет охолоджуємо, нарізаємо та подаємо до святкового столу 2024.
4. Запечена бараняча нога – рецепт мʼяса на Новий рік
Фото: Depositphotos
Інгредієнти
- бараняча (ягняча) нога – 1 шт.
- сіль, чорний мелений перець, розмарин або прованські трави – до смаку
- часник – 4-5 зубчиків
- оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування
- Зачищаємо м’ясо від плівки.
- Вичавлюємо або тремо на дрібній тертушці часник.
- Готуємо маринад. Розмарин або суміш прованських трав слід змішати з часником, сіллю, перцем і оливковою олією.
- Добре масажуємо маринадом ягнячу ногу з усіх боків.
- Загортаємо ногу в кілька шарів фольги та залишаємо на 8-10 годин у холодильнику.
- За годину до запікання дістаємо м’ясо.
- Розігріваємо духовку до 200°С. Час запікання залежатиме від ваги, один кг м’яса потребує однієї години, тоді нога – десь 2-2,5 години. Загалом приготування баранини займає приблизно 3-3,5 години. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
- Перевірте готовність м‘яса ножем, у місці розрізу має з‘явитися прозорий сік.
- На бажання можете зняти фольгу і підрум‘янити страву ще 10 хвилин.
- Подавайте з гарніром – запеченими овочами та зеленим салатом із помідорами.
Цей рецепт узагалі ідеальний для Зеленого Дракона.
5. Кролик з часником у томатному соку – рецепт мʼяса на Новий рік
Фото: Depositphotos
Інгрідієнти
- кролик – 1 шт.
- томатний сік – 1 л
- часник – 1 голівка
- сіль, перець, розмарин, прованські трави – до смаку
Приготування
- Порізати кролика на порції та вимочити в холодній воді кілька годин.
- Злити воду, викласти на паперовий рушник, щоби позбутися зайвої вологи.
- Посолити, поперчити, додати прованські трави та перемішати.
- Викласти м‘ясо в рукав для запікання, додати зубчики часнику та влити томатний сік.
- Покласти в розігріту до 180°С духовку і запікати до готовності, час від часу прокручуючи рукав. Час приготування залежатиме від ваги й віку кролятини.
Смачного Нового року 2024 і сімейного затишку!