Курячі гомілки у тесті розхоплюють ще гарячими
Навряд чи якийсь новорічний стіл коштує без м’ясних страв. Ми пропонуємо здивувати ваших гостей запеченими у листковому тесті курячими гомілками.
Така страва за рецептом "ТСН" це чудовий спосіб оригінально приготувати м’ясо, адже гомілки виглядають дуже апетитно та святково. До того ж сік від м’якого, соковитого та ароматного м’яса при запіканні пропече тісто і воно стане хрустким та із золотистою скоринкою.
Як приготувати запечені в листковому тесті курячі гомілки
Інгредієнти:
- курячі гомілки — 7 шт.;
- листкове тісто бездріжджове — 500 г;
- яйця (жовток) — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- паприка солодка мелена — 1 ч. л.;
- чорний мелений перець, кунжут, олія — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Курячі гомілки миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і складаємо в миску. Додаємо до них пропущений через прес часник, соєвий соус, паприку та перець. Все ретельно перемішуємо та даємо 30 хвилин "відпочити".
- Через зазначений час обсмажуємо гомілки на розігрітій з невеликою кількістю олії сковороді на сильному вогні до отримання золотистої скоринки.
- Листкове тісто розморожуємо, злегка припиляємо борошном і розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см. Розріжте його на смужки шириною 1-2 см.
- Кожну гомілку обмотуємо смужкою тіста по спіралі з вузького боку. Незакриті кісточки обертаємо фольгою.
- Гомілки викладаємо на застелене пергаментом деко, змащуємо тісто жовтком, посипаємо кунжутом і відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин.
На новорічний стіл можна також приготувати курячу грудку по-французьки. Ця смачна страва підкорить всіх.