Гості допомагатимуть готувати добавку
Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв. І якщо вам не хочеться пригощати близьких та гостей звичайним картопляним пюре, пропонуємо приготувати печену картоплю на шпажках.
Цей простий та смачний рецепт від "Главреда" обов’язково порадує ваших близьких на святковому новорічному гулянні. Така картопля — ідеальний вибір, щоб зустріти гостей.
Як приготувати картоплю на шпажках у духовці
Інгредієнти:
- картопля середнього розміру;
- сало (підочеревина, грудинка);
- олія, сіль, спеції до картоплі; ніжний карі, копчена паприка та сухий часник.
Для сметанного соусу:
- сметана;
- зелень;
- свіжий часник;
- копчена паприка;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Картоплю середнього розміру відварюємо протягом 10 хв у киплячій підсоленій воді та охолоджуємо.
- Сало (грудинку, підочеревину) нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю нарізаємо кружальцями та змішуємо зі спеціями, олією та сіллю.
- На шпажки по черзі нанизуємо картоплю та сало, викладаємо на пергамент і запікаємо при 190 градусах близько 25 хвилин.
- Для приготування сметанного соусу ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
- Готову картоплю посипаємо зеленню і за бажанням подаємо разом зі сметанним соусом і подаємо до столу.
Рекомендуємо подавати таку картоплю з салатом з куркою та консервованим горошком за рецептом "Телеграф". Це надзвичайно смачно.