Смачні трубочки з пісочного тіста з вишневою начинкою, просочені масляно-заварним кремом
На новорічні свята завжди хочеться порадувати своїх близьких смачненьким. А приготування різдвяної випічки може стати сімейною традицією!
Так, на столі чудово виглядатиме не лише "Штолен", але й торт "Дрова під снігом". З ним трішки доведеться попрацювати, зате результат того точно вартий, інформує "Філіжанка кави".
Як приготувати торт "Дрова під снігом"
Інгредієнти:
Тісто
- масло – 190 г;
- цукрова пудра – 75 г;
- ванільний цукор – 20 г;
- жовток – 2 шт.;
- сметана – 150 г;
- розпушувач – 15 г;
- борошно – 400 г;
- вишня – 500 г;
Крем
- вершки 36% – 1 л;
- цукрова пудра – 220-230 г;
Спосіб приготування:
- Для тіста розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою та ванільним цукром до однорідної пишної маси.
- По одному додати яєчні жовтки, добре збиваючи за кожним разом, додати сметану, розмішати.
- Змішати борошно з розпушувачем.
- Поступово просіяти борошно у сметанну суміш, розмішати, замісити ніжне тісто.
- Розділити тісто на 10 частин, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 1-1,5 год.
- Вишню відцідити. Частину тіста розкотити смужкою, викласти ряд вишні та защіпнути краї, сформувавши трубочку. Повторити з іншими частинами тіста.
- Викласти трубочки на деко, випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Залишити охолонути.
- Для крему вершки акуратно збити з цукровою пудрою до стійкої, пишної маси.
- На дно форми викласти 4 трубочки, змастити кремом, зверху викласти 3 трубочки, знову крем, далі 2 трубочки, крем, 1 трубочка.
- Верх змастити кремом, формуючи своєрідну піраміду, за бажанням прикрасити потертим шоколадом.
А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.