![Цей пиріг люблять в Італії на Різдво: не зупинитеся, доки все не з’їсте](https://thumbor.my.ua/XjswzP6DVonSu_Rah5VsBvN_7CI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F1cc4d1d597787a7a57f832c5c52136e1.jpg)
Цей пиріг люблять в Італії на Різдво: не зупинитеся, доки все не з’їсте
Його великий плюс у тому, що пиріг може зберігатися довгий час.
Не за горами важливе християнське свято – Різдво. Безумовно, кожен кулінар намагається і близьких здивувати, і приготувати святкові страви відповідно до традицій.
Але сьогодні разом із Shuba ми поділимося рецептом традиційного в Італії різдвяного пирога під назвою панфорте. З великою кількістю сухофруктів і горішків, прянощів, він справить на вас враження. До того ж випічка може довго зберігатися в холодильнику, тому пиріг можна приготувати заздалегідь.
Як приготувати панфорте
Інгредієнти на 6 порцій:
- мигдаль — 100 г;
- фундук — 100 г;
- інжир — 100 г;
- курага — 100 г;
- шоколад чорний — 50 г;
- цукор — 100 г;
- борошно пшеничне — 100 г;
- мед — 100 г;
- кориця — 10 г;
- імбир мелений — 5 г;
- коріандр мелений — 5 г;
- вода — 20 г;
- олія соняшникова — 20 г;
- цукрова пудра — 20 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування сиропу в каструлі змішайте мед, цукор та воду, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте шматочки шоколаду та нагрівайте до повного розчинення.
- Сухофрукти вимийте у теплій воді, поріжте та відправте в миску. Додайте до них горіхи, борошно, спеції, підсушені на сковороді, теплий сироп і все ретельно перемішайте.
- Форму застелите змащеним маслом пергаментом і викладете на нього горіхову масу. Поставте духовку на півгодини при 160°С.
- Готовий панфорте дістаньте з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте.
Пиріг можна подавати з різдвяним какао за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)