Список страв на святковий стіл для зустрічі Нового 2024 складено. Всі ми знаємо головні переваги символу року – Зеленого Дерев'яного Дракона та вигадували меню згідно з правилами, а також – сімейними традиціями.
Однак ціни у супермаркетах явно порадувати нас не можуть. А так хотілося б, наприклад, ікри... Тож чому б не приготувати її самостійно?
Ми якраз підшукали вам простий і економний рецепт. Ікра з моркви вийде у кожного і зможе здивувати навіть найвибагливішого гостя. А Дракон теж оцінить цю страву на столі, адже він так любить усе яскраве.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Морква - 5-7 шт.
- Томатна паста - 2 ст.л.
- Соняшникова олія - 3 ст.л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний гопошком - за смаком
- Яблучний оцет - 1 ст.л.
- Вода - 1 склянка
- Гострий перець - за смаком
- Часник - 4-6 зубчиків
- Цибуля - 2 головки
- Петрушка - 10
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Всі овочі начистіть, наріжте і пропустіть через м'ясорубку.
2. З'єднайте перекриті інгредієнти в таємниці, додайте підсонячне масло і томатну пасту. Гасіть хвилин 30. При необхідності додайте води.
3. Додайте сіль, перець і подрібнену петрушку. Тушіть ще 30 хвилин.
4. За п'ять хвилин до готовності ввійдіть ксус. Розкладіть по баночках і закатайте.
Для зручності пропонуємо до вашої уваги бабусин рецепт морквяної ікри від Алли Ковальчук.
Раніше ми повідомляли про яскравий святковий салат "Апельсинка", який оцінить Дракон: цестрава має бути на Новий рік.