Депутат-підривник на Закарпатті залишив записку - подробиці
Депутат-підривник на Закарпатті залишив записку - подробиці

Депутат-підривник на Закарпатті залишив записку - подробиці

Депутат, котрий під час засідання Керецької сільської ради підірвав кілька гранат у сільраді, залишив до цього записку.

Джерело: слова міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Цитата (розповідь Клименка під час Конгресу місцевої та регіональної влади): "На жаль, сьогодні вранці в Закарпатській області сталася надзвичайна подія, коли один із депутатів сільради приніс на засідання своїх колег гранати та кинув їх практично їм під ноги. Можна сказати, що він залишив після себе відповідну інформацію, записку".

Подробиці: міністр не розкрив ані імені депутата-підривника, ані суті його записки. У свою чергу, ужгородський депутат Віталій Глагола розповів, що записку знайшли у чоловіка вдома під час обшуків. З записки випливає, що Батрін готувався до підриву гранат.

Про кого мова: Сергій Батрін і є депутатом, що підірвав гранати. За словами місцевих чиновників, він мав постійний конфлікт із головою Керецьківської сільради Михайлом Мушкою (останній - член ОПЗЖ, раніше його його затримували на хабарі). Батрін входить до складу комісії із законності, правопорядку та депутатської етики у Керецьківській тергромаді.

Через що конфлікт: депутати на сесії затверджували бюджет на 2024 рік. Батрін із ними дуже сильно сперечався. Він вимагав, щоб звітували за бюджет 2023 року, а потім ухвалювали бюджет на 2024 рік. Буквально за кілька хвилин до вибуху депутат стверджував, що не можна під час війни виділяти сільському голові збільшення зарплатні у 50% та щомісячну премію 100% від окладу.

Джерело матеріала
loader