Яке страхування автомобілістам треба мати у 2024 році
Яке страхування автомобілістам треба мати у 2024 році

Яке страхування автомобілістам треба мати у 2024 році

Актуальна інформація про різні види страховок

Для безпечного пересування на автомобілі, водіям необхідно мати певні види страхування. Які з них будуть обов’язковими у 2024 році — далі у статті.

Автоцивілка

Автоцивілка — це страхування, яке покриває збитки, завдані третім особам через власника транспортного засобу під час його експлуатації. З переліком того, що компенсує автоцивілка, ви можете ознайомитись на сайті.

Ви можете придбати автоцивілку онлайн або у офісі страхової компанії.

Як і в попередні роки, у 2024 році автоцивілка лишається обов’язковим документом для законного користування автомобілем. Виключенням є певні категорії:

Для всіх інших водіїв автоцивілка є обов’язковою.

Зелена картка

Зелена картка — це страхування, яке необхідно мати для виїзду автомобілем за кордон. Це страхування на кшталт автоцивілки, тільки працює за кордоном. Загалом зелену картку необхідно мати для виїзду в будь-яку країну Європи.

Наразі для українців доступне певне послаблення стосовно оформлення “зеленки”: з 2022 року поліс можна оформити онлайн. Раніше водієві необхідно було обов’язково укладати договір у страховій компанії, щоб йому видали страхування на бланку спеціального зеленого кольору (звідки і походить назва полісу).

Тим не менш, необхідно все одно буде потім роздрукувати поліс самостійно (можна в чорно-білому форматі). Європейці не довіряють електронним документам, тому необхідно підлаштовуватись під правила.

Опціонально: каско

Каско — це добровільне страхування, яке покриває витрати на ваше авто. Це необов’язкове страхування, однак все ж добре його мати.

Страхування каско призначено для захисту автовласників від різних ризиків, таких як зіткнення, ушкодження чи крадіжка їхнього автомобіля. Зазвичай воно включає в себе такі ризики, як:

Якщо на дорозі станеться непередбачувана ситуація, каско допоможе уникнути витрат на ТО та ремонт автомобіля. Тому каско буде вигідною інвестицію у ваш спокій на дорозі.

Джерело матеріала
loader
loader