Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг?
Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг?

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг?

"Запоріжжя – Кривий Ріг – Транзит". Саме з цією командою КВК Володимир Зеленський уперше став чемпіоном і здобув перемогу.

Столиця Кривбасу – Кривий Ріг, місто гірників і металургів. Найбільший індустріальний і промисловий центр усієї України. Батьківщина нашого президента.

Що ти ще знаєш про Кривий Ріг? Давай перевіримо!

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 1
Розгорнути
Відповідь

Його протяжність від найпівнічнішої до найпівденнішої точки міста становить 126 кілометрів. Крім того, що Кривий Ріг є одним із найдовших міст світу, він ще й найвужче місто з усіх протяжних міст на планеті.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 2
Розгорнути
Відповідь

Існує версія, що назва міста походить від імені козака-засновника поселення, на ім'я Рога, який мав прізвисько – Кривий. Козаку встановлено один із найпопулярніших пам'ятників у місті.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 3

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 4
Розгорнути
Відповідь

На той момент команда була заявлена як "Команда КВК з Кривого Рогу", але для виступів у Вищій лізі було вирішено придумати для колективу більш впізнаване ім'я. Саме тоді вперше з'явилася назва "95-й квартал", на честь одного з районів у Кривому Розі.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 5
Розгорнути
Відповідь

Через видобуток у місті залізної руди все в окрузі набуває червоного та рудого кольору. Через це явище Кривий Ріг називають "Марсом на Землі”.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 6
Розгорнути
Відповідь

Найбільшим гігантським кар'єром у всій Європі є ІнГОК. Розробку в ньому розпочали 1955 року, і його покладів має вистачити ще до 2050 року. Крім того, що кар'єр є найбільшим у Європі, він входить також до списку найбільших кар'єрів усього світу.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 7
Розгорнути
Відповідь

У Кривому Розі є підземний трамвай – метротрам, якого немає в жодному іншому місті України. Метротрам складається з двох ліній протяжністю 18 кілометрів і 11 станцій: 3 – повністю підземні, 3 – напівназемні, а решта – наземні.

Тест про батьківщину Зеленського: що ти знаєш про Кривий Ріг? - фото 8

 

Джерело матеріала
loader