Перед новорічними святами починається традиційна метушня. Потрібно підготувати всім подарунки, нарядити ялинку, прикрасити будинок і, звичайно ж, не забути про святковий стіл.
Досвідчені господині за кілька тижнів, а то й за місяць складають меню. Більшість схиляється до того, щоб приготувати все смачно, але не витрачаючи багато часу. Улюблені всіма салати Олів'є, оселедець під шубою та Мімозу теж навчилися готувати швидко та легко.
Рецепт: салатні кульки "А-ля Мімоза"
Інгредієнти:
- 1 банка сардин
- 1 шт. картопля
- 1 шт. морква
- 2 шт. яйця курячі
- 70 г сир
- 30 г цибуля зелена
- 4 ст. л. кунжут (білий)
- 1 ст. л. соєвий соус
- 2 ст. л. сметана
Приготування:
Відварити картоплю, моркву та яйця. Остудити та очистити. Далі з сардини злити зайву рідину, викласти в ємність та розім'яти вилкою.
До сардині додати картоплю, натерту на крупній тертці, і моркву, натерту на дрібній тертці. Перемішати. Додати сир та яйця, натерті на дрібній тертці. Перемішати. Зелену цибулю промити і порізати. Додати до салатної маси.
Влити соєвий соус. Додати сметану. Добре вимішати отриману масу. Скачати руками з отриманої маси кульки завбільшки трохи більше, ніж волоський горіх.
Кунжут обсмажити до золотистості на сухій сковороді. Обваляти кульки у кунжуті.
Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.