"Весільна подорож": у ДПСУ викрили чергову схему з ухилянтами
"Весільна подорож": у ДПСУ викрили чергову схему з ухилянтами

"Весільна подорож": у ДПСУ викрили чергову схему з ухилянтами

Пригоди "молодят" на кордоні закінчилися кримінальною справою

На кордоні з Польщею прикордонники викрили чергову схему щодо незаконного перетину кордону чоловіків призовного віку.

Джерело: Держприкордонслужба.

Деталі: Для організації незаконного трансферу чоловік та жінка уклали фіктивний шлюб. 20-річний чоловік та 25-річна жінка прямували до сусідньої країни через пункт пропуску "Рава-Руська". Під час проходження контролю як підстава для виїзду за кордон "подружжя" з Івано-Франківської області надали свідоцтво про шлюб та посвідчення інваліда ІІІ групи громадянки.

У ході додаткової перевірки оперативні співробітники Львівського загону встановили, що горе-наречена уклала шлюб, щоб чоловік міг виїхати за кордон як той, хто здійснює супровід особи з інвалідністю. При процесуальному керівництві Жовківської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 332 КК "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

"Весільна подорож": у ДПСУ викрили чергову схему з ухилянтами - Фото 1

У ДПСУ додали, що останнім часом кількість спроб незаконного переправлення за кордон чоловіків саме таким чином зросла. Лише цього місяця викрито п'ять випадків укладання фіктивних шлюбів. Прикордонники нагадують таким "нареченим", що подібними діями вони наражаються на кримінальну відповідальність.

Джерело матеріала
loader
loader