МОК залишив чинними правила участі росіян і білорусів у змаганнях
МОК залишив чинними правила участі росіян і білорусів у змаганнях

МОК залишив чинними правила участі росіян і білорусів у змаганнях

Правила участі "нейтральних" атлетів в Олімпіаді-2024 переглядатися вже не будуть

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не змінив рекомендацій щодо участі в Олімпійських іграх індивідуальних нейтральних атлетів із РФ і Білорусі.

Джерело: МОК

Подробиці: У березні виконком МОК рекомендував допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань у нейтральному статусі, якщо вони не пов'язані з військовими структурами країн і не висловлювалися на підтримку війни в Україні.

При цьому Олімпійський комітет Росії (ОКР) не отримав офіційного запрошення на Ігри-2024 до Парижа, а восени МОК відсторонив ОКР через включення до складу олімпійських рад "ДНР", "ЛНР", Херсонської та Запорізької областей.

Цитата з релізу МОК: "Саміт було поінформовано про те, що, незважаючи на відсторонення ОКР, МОК не змінив своїх рекомендацій щодо участі індивідуальних нейтральних спортсменів на суворих умовах.

Було наголошено, що такий захист прав окремих спортсменів на участь у змаганнях, незважаючи на відсторонення їхнього національного олімпійського комітету, є усталеною практикою, що поважає права людини, та був реалізований під час минулих Олімпійських ігор", - ідеться в релізі.

Олімпіада в Парижі відбудеться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Джерело матеріала
loader
loader