Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва захисту об'єктів енергетики
Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва захисту об'єктів енергетики

Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва захисту об'єктів енергетики

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримає 20 тисяч тонн металу на будівництво споруд другого рівня захисту об'єктів енергетики завдяки фінансуванню Уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Зазначено, що будівництво захисних споруд для обʼєктів енергетики – один із пріоритетів Агентства відновлення.

"Працюємо над трьома рівнями захисту. У межах проєкту енергетичної безпеки, що фінансується Урядом Сполучених Штатів Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва споруд другого рівня захисту. Це захист від дронів та шахедів. Вже з березня поточного року навколо основної мережі Укренерго зводяться бетонні конструкції. Загалом до другого рівня захисту відносяться 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях", - йдеться у дописі.

Проєкт із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID в рамках підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

Компанія закуповує метал в українського виробника, а вже із виробництва він транспортується на будівництво. Перша
партія вже застосовується на будівництві

"Відсоток арматури у проєкті – один із найбільших по обсягу і вартості. Отримуємо метал у якості благодійної допомоги. Це важливий внесок у захист енергетичної інфраструктури України та швидкого будівництва захисних споруд.
Зараз відбувається доставка першої партії металу. На сьогодні отримали близько 5 тисяч тонн арматури, яку вже використовують при спорудженні антидронових захисних споруд у західних, центральних та південних регіонах", – коментує заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

Джерело матеріала
loader
loader