Windows 7 ще жива: названо найпопулярнішу версію "вінди" серед українців
Windows 7 ще жива: названо найпопулярнішу версію "вінди" серед українців

Windows 7 ще жива: названо найпопулярнішу версію "вінди" серед українців

Аналітики з компанії StatCounter опублікувалищомісячний звіт,в якому названа поширеність різних версій операційної системи Windows станом на кінець 2023 року.

Через більш ніж два роки після релізу частка Windows 11 серед операційних систем Microsoft становить всього 26,6% – за останній місяць її популярність зросла на пару відсотків. Проте, як випливає зі звіту, їй ще далеко до лідера в особі Windows 10.

Частка "десятки" у 2023 році становить 68%. Користувачі не поспішають оновлювати свої системи до Windows 11, навіть незважаючи на те, що старіша ОС більше не отримуватиме контентних оновлень – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Також на горизонті вже маячити Windows 12.

Що стосується України, то у нас поширення Windows 11 відбувається ще повільніше. Вона встановлена тільки на 14% комп'ютерах, в той час, як старенька Windows 7 використовується на 6,3% пристроїв. 

Водночас ринкова частка Windows 10 серед українських користувачів становить аж 77%.

При цьому дані Statcounter відрізняються від останніх результатів компанії Lansweeper, опубліковані на початку жовтня. За підрахунками Lansweeper, Windows 11 встановлена всього на 9% комп'ютерах. Така різниця пов'язана з методами збору даних, які у Lansweeper і Statcounter розрізняються.

Фахівці впевнені, що головною причиною повільного зростання популярності "одинадцятки" стали завищені системні вимоги. Багато комп'ютерів, особливо в корпоративному секторі, банально не оснащено відповідними характеристиками для апгрейда на нову ОС від Microsoft.

Як повідомляв УНІАН, Windows 12 з ШІ функціями вийде вже в червні 2024 року. Майбутній рік запам'ятається бурхливим розвитком галузі комп'ютерів зі штучним інтелектом. І головною причиною зростання цієї галузі стане вихід нової операційки Microsoft.

Теги за темою
Microsoft
Джерело матеріала
loader
loader