Ще один облгаз олігарха Фірташа передали "Нафтогазу": що буде з його клієнтами
Ще один облгаз олігарха Фірташа передали "Нафтогазу": що буде з його клієнтами

Ще один облгаз олігарха Фірташа передали "Нафтогазу": що буде з його клієнтами

Ще одне підприємство, яке раніше входило до групи "облгазів Фірташа" – "Тернопільгаз", – перейшло в управління "Групи Нафтогаз". Втім, запевняється, отримувачі газу від цього підприємства не відчують наслідків переходу.

Про це повідомили в самому "Нафтогазі". Там зазначили, що незмінними залишаються:

  • особисті рахунки;
  • тариф на розподіл;
  • реквізити на оплату послуг.

Загалом же, підкреслюється, після приєднання "Тернопільгазу", клієнтами групи стали ще 200 тис. приватних домогосподарств. А крім того, 3 тис. юридичних осіб.

"Тернопільгаз" перейшов до управління "Групи Нафтогаз"

Нагадаємо: наприкінці листопада під управління "Нафтогазу" перейшли відразу 3 облгази з "групи Фірташа". Це:

  • "Рівнегаз";
  • "Запоріжгаз";
  • "Чернівцігаз".

Таким чином, під контролем "Нафтогазу" знаходиться вже 23 газорозподільні компанії.

Націоналізація облгазів

Як відомо, наприкінці весни 2022 року Печерський суд Києва передав до управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. Тобто, облгазів.

Після цього – навесні 2023 року – у "Нафтогазі" повідомили, що мають намір інтегрувати в свою структуру всі 26 компаній до кінця 2023 року. "Процес їхньої інтеграції вже розпочався. Ми створили підприємство "Газорозподільні мережі", що забезпечує розподіл газу в регіонах. Цей процес буде повністю стабілізований. Інтеграція всіх 26 облгазів завершиться цього року", – розповіли тоді в компанії.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, правомірність націоналізації ПриватБанку було вкотре підтверджено у суді – відповідно,колишні власники банку не зможуть повернути його собі. Так, 27 листопада Господарський суд Києва закрив справу за позовом колишнього акціонера Геннадія Боголюбова банку про визнання недійсними договорів купівлі-продажу ПриватБанку, внаслідок яких держава придбала у власність 100% акцій банку у грудні 2016 року.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader