З гарячим, салатами та закусками на Новий рік майже в кожній родині все зрозуміло. Найчастіше це те, що готується рік у рік на свята.
Іноді ми розбавляємо це якимось новим блюдом, але не у всіх це так. А у когось і зовсім ідеальний Новий рік - олів'є, мандарини, шампанське та перемога України, і більше нічого не треба.
Але після рецепту нашого мандаринового десерту ви не захочете нічого більше, окрім хіба що цукерок на ялинці. Звичайно, ці ласощі можна готувати не тільки на новорічну ніч, а й у будь-який інший день для підняття настрою.
Інгредієнти:
Желатин 10гр.
Вода 50мл.
Підсолоджувач за смаком
Вершки 20% 400мл.
Для другого шару:
Вода 2 ст.л
Желатин 5гр.
Сік мандаринів 4-5шт.
Підсолоджувач за бажанням
Приготування:
1. Для початку заливаємо желатин водою і відставляємо набік, щоб желатин набух.
2. У сотейнику змішуємо підсолоджувач та вершки, відправляємо на плиту, розігріваємо, помішуючи, але не кип'ятимо.
3. У гарячі вершки додаємо набряклий желатин.
4. Рідину, що вийшла, розливаємо по креманках або невеликих стаканчиках, остуджуємо і відправляємо в холодильник на пару годин.
Другий шар:
5. Желатин заливаємо водою, перемішуємо та відставляємо убік для набухання.
6. З мандаринів вичавлюємо сік.
7. Набряклий желатин розчиняємо в мікрохвильовій печі, але не кип'ятимо.
8. Додаємо розтоплений желатин до соку з мандаринів із цукром, перемішуємо.
9. На застиглий вершковий шар виливаємо мандариновий шар і відправляємо в холодильник.
10. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо та подаємо до столу.
Раніше ми повідомляли, що такий повітряний омлет ви ще не їли: секрет досвідчених кулінарів для ваших рецептів, всього один рух.