Терехов заявив, що Харків підготувався до нового складного циклону
Терехов заявив, що Харків підготувався до нового складного циклону

Терехов заявив, що Харків підготувався до нового складного циклону

Гідрометцентр прогнозує черговий снігопад і шквальний вітер у місті

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що Харків готовий зустрітися з новим циклоном, що насувається на місто: всі комунальні підприємства приведені в цілодобову "бойову готовність" задля безпеки городян.

Джерело: прес-служба Харківської міськради.

Детальніше: Мер міста звернувся до харків'ян із проханням, бути обережними під час складних погодних умов. Він також зазначив, що ситуація з електро- і теплопостачанням у містечку повністю контрольована, а муніципальний громадський транспорт ходить за графіком. І нагадав, що в разі непередбачуваних блекаутів через погодні умови городяни можуть сховатися в "пунктах незламності". Супермаркети, аптеки та магазини в місті продовжать свою роботу, адже обладнані генераторами.

Деталі: У Гідрометцентрі повідомили, що ввечері 28 листопада, з південного заходу рухатиметься циклон, який принесе практично на всю територію України опади, а також підвищений атмосферний тиск. Циклон іде через Румунію та Молдову, прямуючи в центральні регіони України.

У Харківській області завтра, 29 листопада, очікується мокрий сніг. Удень він може посилитися, до вечора прогнозують дощі. Потеплішає - буде від +1 до +6°.

У четвер, 30 листопада, температура знову знизиться нижче нульової позначки: від -1° до -3°. Похмуро, можливі невеликі опади. На дорогах ожеледиця.

За даними синоптиків, 1-2 грудня на території України циклони рухатимуться із заходу на схід. Харківська область перебуватиме під впливом атмосферних фронтів - спочатку теплого, а потім холодного.

ДСНС закликали водіїв і пішоходів бути обережними, не планувати далеких подорожей і в разі потреби замість власного автотранспорту скористатися громадським, щоб не створювати затори на автошляхах.

Джерело матеріала
loader
loader