У депутата Рівненської облради виявили золоті зливки та статки на мільйони доларів
У депутата Рівненської облради виявили золоті зливки та статки на мільйони доларів

У депутата Рівненської облради виявили золоті зливки та статки на мільйони доларів

Працівники ДБР виявили у депутата Рівненської обласної ради, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСДП "Ліси України", незадекларований статок на мільйони доларів. У ході обшуків у нього також знайшли золоті зливки та зброю. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

- Фігурант справи до лютого 2023 року фігурант обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Після цього він обійняв одну з керівних посад у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України". Під час роботи підозрюваний встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів, - розповіли в бюро.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у будинку та офісі депутата та членів його родини. Під час слідчих вони знайшли та вилучили лише готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті.

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник, зокрема елітної марки Patek philippe. Виявлено золоті монети, зливки золота, 2 пістолети, автомат Калашнікова з 16 магазинами до нього з патронами.

Депутат також володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних "обраному". Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує строк до 10 років.

За даними " Української правди ", йдеться про Віталія Суховича.

У 2018 році Сухович отримав нагороду від тодішнього міністра оборони Степана Полторака "За значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу частин та підрозділів ЗСУ та активну громадянську позицію".

Також був депутатом від партії БПП "Солідарність".

Теги за темою
Корупція Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader