За такою випічкою вишикується черга
Ніжний повітряний чизкейк – чудовий варіант і для сніданку, і для чаювання в сімейному колі. Варіантів його приготування існує безліч, проте японський чізкейк здивує навіть досвідчених гурманів.
Така випічка за рецептом "Важно знать" вийде ніжною та повітряною як хмара. За такою випічкою вишиковуються в чергу в Японії, сподобається він і вам.
Як приготувати японський чизкейк
Інгредієнти:
- 150 г вершкового сиру;
- 40 г молока;
- 20 г вершкового масла;
- 30 г борошна;
- 10 г кукурудзяного крохмалю;
- 3 яйця;
- 60 г цукру;
- ваніль.
Спосіб приготування:
- У мисці з’єднуємо вершковий сир та молоко, все перемішуємо вінчиком. За допомогою водяної лазні або мікрохвильової печі трохи нагріваємо, щоб сир розчинився. У результаті має бути абсолютно гладка, однорідна маса.
- В отриману масу відправляємо ваніль та вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо до однорідного стану.
- Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки відправляємо у сирну масу та перемішуємо. Туди ж просіємо борошно з крохмалем і знову все перемішуємо.
- Яєчні білки солимо, збиваємо міксером на середній швидкості до легкої піни. Додаємо цукор і продовжуємо збивати. Половину білків перекладаємо у сирну масу, змішуємо до однорідності, потім додаємо білки, що залишилися, і знову перемішуємо.
- Готуємо форму для випікання. Якщо є роз’ємне кільце, обертаємо його двома шарами фольги, а стінки викладаємо папером для випічки. На дно листа поміщаємо кілька паперових рушників, встановіть форму і переливаємо туди тісто.
- У центр тесту занурюємо дерев’яну шпажку, проводимо круговими рухами по спіралі від центру до країв. У велику форму наливаємо окропу на 2-3 см.
- Випікаємо чизкейк у розігрітій до 120 градусів духовці, у режимі верх-низ без конвекції на нижньому рівні близько 50 хвилин. Через цей час відкриваємо духовку на 10 секунд і збільшуємо температуру до 150 градусів. Випікаємо чизкейк ще 10-15 хвилин, після чого вимикаємо духовку та залишаємо пиріг ще на 15-20 хвилин.
Подавайте японський чизкейк з ароматною кавою за рецептом "Телеграфа". Смачного.