Росіян та білорусів допустили до змагань у кінному спорті у “нейтральному” статусі
Росіян та білорусів допустили до змагань у кінному спорті у “нейтральному” статусі

Росіян та білорусів допустили до змагань у кінному спорті у “нейтральному” статусі

Міжнародна федерація кінного спорту (FEI) вирішила допустити спортсменів із Росії та Білорусі до змагань під своєю егідою.

Вони зможуть виступити лише у нейтральному статусі, а критерії “нейтральності” сформують у грудні 2023 року. Рішення ухвалили під час засідання Генеральної Асамблеї федерації у Мехіко.

— Правління FEI вирішило скасувати обмежувальні заходи, щоб дозволити російським і білоруським спортсменам, коням і офіційним особам брати участь у змаганнях у нейтральному статусі, – йдеться у заяві.

Умови та графік реалізації будуть представлені на затвердження правлінню FEI під час телеконференції в грудні 2023 року.

Зараз дивляться

Проводити змагання під егідою FEI на території цих двох країн залишили під забороною.

Рада FEI вчергове заявила про свою повну підтримку народу України, “який зазнав і продовжує зазнавати величезних страждань”. Там пообіцяли подальшу солідарність і підтримку української кінної спільноти через Фонд солідарності FEI.

Станом на зараз Міжнародний олімпійський комітет досі не ухвалив рішення щодо участі “нейтральних” спортсменів із Росії та Білорусі в Олімпійських іграх 2024 року у Парижі. У березні МОК надав рекомендації у нейтральному статусі.

Втім, у кінному спорті представники цих двох країн фактично втратили нагоду відібратися, адже відбіркові турніри будуть проведені до кінця поточного року. В особистих змаганнях враховуватимуть рейтинг на 31 грудня 2023 року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader