Він підніме настрій у похмурий осінній день
Коли мова заходить про грузинську кухню, відразу на думку спадає смачний хачапурі або пікантний, ароматний курячий шашлик по-грузинськи. Однак мало хто знає, що грузини — знатні поціновувачі салатів, і ми сьогодні вам доведемо.
Сьогодні "Рецепти Кожен День" пропонують приготувати неймовірний салат із двох огірків і одного яблука. До речі, слово "газапхулі перекладається з грузинського як "весна". Тільки з назви стає зрозуміло, що такий легкий салат із весняним смаком підніме настрій у похмурий та дощовий вечір. Перевіримо?
Як приготувати грузинський салат "Газапхулі"
Інгредієнти:
- огірок — 2 шт.;
- яблуко кисло-солодке — 1 шт.;
- лимонний сік — 1 ч. л.;
- кріп — пара гілочок;
- часник — 1 зубчик;
- сіль, перець — за смаком;
- оливкова олія — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Яблуко та огірки натираємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо соломкою.
- Часник чистимо і подрібнюємо. Кріп дрібно нарізаємо.
- Всі інгредієнти змішуємо, додаємо на смак сіль, лимонний сік. Салат ретельно перемішуємо, заправляємо оливковою олією та подаємо на стіл.
До речі, дуже смачним виходить салат "Лобіо" за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.