За золото з небіжчиків тернополянину дали кілька років тюрми
За золото з небіжчиків тернополянину дали кілька років тюрми

За золото з небіжчиків тернополянину дали кілька років тюрми

Чоловік знімав з покійників золоті ланцюжки з хрестиками та персні

Співробітник тернопільської ритуальної служби отримав п’ять років ув’язнення за крадіжку дорогоцінностей з покійників. Він скоїв принаймні три такі крадіжки.

Про це у п’ятницю, 10 листопада, повідомляє Zaxid.net. Зазначається, що у суді чоловік розкаявся, але на вирок суду це не вплинуло.

За даними слідства, у лютому 2023 року водій приватної ритуальної служби перевозив двоє тіл тернополян, які загинули в ДТП. Чоловік на безлюдній вулиці зупинив автомобіль, переконався, що за ним ніхто не стежить, і зняв з покійників золоті ланцюжки із хрестиками.

"У червні цього ж року обвинувачений викрав перстень з руки померлого, коли перевозив його тіло з геріатричного будинку до моргу", – розповіла речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Долішня.

Однак родичі небіжчиків помітили, що з їх рідних зникли золоті прикраси і написали заяви в поліцію про зникнення цінних речей. Після розслідування і допиту свідків правоохоронці встановили особу крадія.

"Суд відбувся 8 листопада. Під час засідання прокурори довели, що саме обвинувачений викрав золоті прикраси. Загальна сума збитків – 32 тис. гривень", – додала Леся Долішня.

Зазначається, що у суді чоловік розкаявся, однак суддя Тернопільського міськрайонного суду не знайшов підстав для пом’якшення вироку. За публічного обвинувачення прокурорів тернополянина засудили до п’яти років позбавлення волі.

Теги за темою
Суд Тернопіль
Джерело матеріала
loader