Світло в Україні можуть вимикати в морози: в FT розповіли про підготовку до зими
Світло в Україні можуть вимикати в морози: в FT розповіли про підготовку до зими

Світло в Україні можуть вимикати в морози: в FT розповіли про підготовку до зими

В Україні нормовані відключення електроенергії тривалістю від 1-ї до 2-х годин, ймовірно, можуть запровадити, якщо температура взимку опуститься нижче -10°C. Але не виключаються й триваліші вимкнення, якщо будуть масовані обстріли країною-терористкою Росією.

Таку думку озвучують українські експерти, йдеться в матеріалі Financial Times. Наразі країна посилено готується до можливих масованих ударів по енергетиці.

РФ напередодні зими знову почала бити по енергетичній інфраструктурі України. Влітку окупанти націлилися на морські порти та інфраструктуру експорту зерна, але протягом останніх тижнів під ударом РФ знову опинилася енергетика.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів FT, що Україна не лише посилює ППО, але також готує так званий "пасивний захист" безпосередньо на місцях. За його словами, країна цьогоріч краще підготовлена до обстрілів Росії.

"На критичній підстанції електромережі на півночі України споруджено стіну з бетонних блоків для захисту трансформаторів. Габіони або циліндричні клітки, наповнені камінням або піском, можна побачити навколо іншої сусідньої підстанції, місцезнаходження якої неможливо розкрити через правила безпеки під час війни", – йдеться в повідомленні.

Глава Кабміну додав, що захист українських енергооб'єктів "не на 100% ефективний". Проте, за його словами, такі блоки та клітки захищають у 80-90% випадків, особливо від дронів та їх уламків.

Як раніше писав OBOZ.UA, українців закликали не вірити прогнозам про відключення світла в листопаді, в яких йдеться про застосування графіків навіть у разі відсутності російських атак на енергетику. У Міненерго запевняють: єдиною умовою для запровадження графіків є саме обстріли інфраструктури.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader