Світ опинився на "початку кінця" ери викопного палива: у МЕА розповіли, що зміниться
Світ опинився на "початку кінця" ери викопного палива: у МЕА розповіли, що зміниться

Світ опинився на "початку кінця" ери викопного палива: у МЕА розповіли, що зміниться

Світ наразі знаходиться на "початку кінця" ери викопного палива. Попит на нафту, природний газ і вугілля досягне піку до 2030 року.

Про це йдеться в матеріалі FT. Нові прогнози Міжнародного енергетичного агентства передбачають, що споживання трьох основних видів викопного палива почне знижуватися вже в цьому десятилітті завдяки швидкому зростанню відновлюваної енергетики та поширенню електромобілів.

"Ми є свідками початку кінця ери викопного палива, і повинні підготуватися до наступної ери. Це свідчить про те, що кліматична політика працює", – сказав глава МЕА Фатіх Біроль про прогнози, які будуть опубліковані наступного місяця у виданні організації "Перспективи світової енергетики".

Біроль привітав "історичний поворотний момент", але закликав політиків робити більше для прискорення енергетичного переходу і скорочення викидів, попри політичні перешкоди на шляху до декарбонізації.

Уряди в усьому світі збільшили інвестиції у відновлювані джерела енергії у відповідь на зміну клімату та енергетичну кризу, спричинену російським вторгненням в Україну, але багато з них зіштовхнулися з негативною реакцією на ці витрати під час кризи вартості життя.

Він також додав, що політики повинні бути "спритними", аби адаптуватися до енергетичного переходу, стверджуючи, що його можна прискорити за допомогою "сильнішої кліматичної політики", попри занепокоєння в західних столицях щодо ставлення населення до швидких змін.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Німеччина у 2023 році збільшила імпорт російської нафти у 12 разів. При цьому вона це зробила не безпосередньо напряму, а через Індію.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader