Вбивця Дар'ї Лук'яненко з Одещини зник з херсонської тюрми
Вбивця Дар'ї Лук'яненко з Одещини зник з херсонської тюрми

Вбивця Дар'ї Лук'яненко з Одещини зник з херсонської тюрми

Микола Тарасов, засуджений до 15 років позбавлення волі за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко в селищі Іванівка Одеської області, зник з херсонської тюрми, де відбував покарання під час окупації міста росіянами. Про це у Facebook повідомив колишній радник очільника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Руслан Форостяк.

- Між іншим. Вбивця та кат 11 річної Даші Лук'яненко - засуджений Микола Тарасов відбував свій 15-річний термін ув'язнення в Херсоні. Після звільнення правобережжя Херсонської області та виправного закладу, його вже там не було, десь зник під час окупації, кажуть окупанти відпустили всіх ув'язнених  Ще одна гримаса війни, - написав він.

Даша Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року у смт Іванівка Одеської області. Впродовж кількох днів її шукали рідні, поліція, односельці, волонтери. 19 червня дівчинку знайшли мертвою на території одного з домоволодінь того ж селища. Підозрюваний у вбивстві - 22-річний місцевий мешканець Микола Тарасов, який, намагаючись уникнути підозри, разом з односельцями й волонтерами брав участь у пошуках дівчинки. Його затримали й повідомили про підозру.

Згодом Миколу Тарасова суд засудив до 15 років позбавлення волі за вбивство дитини (прокуратура вимагала довічного ув'язнення). Хоча він своєї провини не визнав та навіть намагався у залі суду порізати собі шию лезом. У лютому 2021 року батьки вбитої Дарини оскаржили вирок, але не вимагали для вбивці довічного ув'язнення. У червні 2021 року Одеський апеляційний суд залишив у силі вирок для Тарасова - його засудили до 15 років позбавлення волі. Крім того, він повинен буде виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень як компенсацію моральної та матеріальної шкоди.

 

Теги за темою
Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader