Зеленський доручив МЗС запропонувати послу Грузії залишити Україну через Саакашвілі
Зеленський доручив МЗС запропонувати послу Грузії залишити Україну через Саакашвілі

Зеленський доручив МЗС запропонувати послу Грузії залишити Україну через Саакашвілі

Президент Володимир Зеленський відреагував на стан екслідера Грузії Михайла Саакашвілі, якого довели у в'язниці на батьківщині до виснаження. Відповідну посаду опублікував у своєму Телеграм-каналі.

- Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі. Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. "Наші партнери з координації з Україною також пропонували різні опції порятунку", - заявив Зеленський.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, президент доручив МЗС висловити посла Грузії рішучий протест і закликати його залишити Україну для проведення консультацій з Тбілісі.

– Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею, – йдеться у повідомленні.

Зеленський вкотре закликав владу Грузії передати Україні Михайла Саакашвілі, який є громадянином нашої країни, щоб політик міг отримати всю необхідну допомогу. Також глава держави звернувся із проханням до країн-партнерів допомогти врятувати Саакашвілі.

Михайла Саакашвілі було затримано після повернення до Грузії у жовтні 2021 року. Експрезидент оголосив голодування. З травня 2022 року він знаходиться у приватній клініці Vivamed у Тбілісі. У Грузії Саакашвілі є фігурантом кількох кримінальних справ. 3 липня Саакашвілі вперше з лютого дистанційно приєднався до судового засідання та показав, що схуд до критичного стану.

Теги за темою
МЗС України Грузія
Джерело матеріала
loader
loader