Гендиректор МАГАТЕ повідомив про ротацію експертів на Запорізькій АЕС
Гендиректор МАГАТЕ повідомив про ротацію експертів на Запорізькій АЕС

Гендиректор МАГАТЕ повідомив про ротацію експертів на Запорізькій АЕС

МАГАТЕ змінила експертів на ЗАЕС \ фото УНІАН, Анатолій Мудрик

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив про ротацію експертів організації на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

Про це він написав у Twitter. "Радий повідомити про успішне завершення довгоочікуваної ротації місії сприяння та підтримки на ЗАЕС – уже шостої за рахунком. Я дякую нашим співробітникам за їхній професіоналізм, мужність та відданість справі, а також зусилля всіх учасників. Місія незамінна для зменшення ризику ядерної аварії", – написав Гроссі.

Він додав, що нова група ядерних експертів уже приступила до роботи на станції, а троє експертів, які працювали там з початку січня, вже виїхали з ЗАЕС.

Відео дня
Читайте також:
Чим допоможе Україні поява свого представника в Раді керуючих МАГАТЕ
Чим допоможе Україні поява свого представника в Раді керуючих МАГАТЕ
Росія таємно сховала на Запорізькій АЕС сотні молодих курсантів - Енергоатом

Ситуація на Запорізькій АЕС

У березні 2022 року російські окупаційні угруповання захопили Запорізьку АЕС. Промисловий майданчик станції зазнає періодичних обстрілів.

У лютому 2023 року Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції проти 200 російських компаній, які намагаються експлуатувати Запорізьку АЕС. У Служби безпеки України є докази, які свідчать, що співробітники "Росатома" та супутніх компаній корпорації взяли на себе контроль над технологічними та управлінськими процесами на ЗАЕС; сприяють підключенню електростанції до російської енергетичної системи.

Крім того, 10 лютого Державна інспекція ядерного регулювання України заборонила експлуатацію чотирьох з шести енергоблоків ЗАЕС.

Раніше РФ блокувала ротацію експертів МАГАТЕ.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Держатом заборонив експлуатацію захопленої росіянами Запорізької АЕС
  • Українські атомники на ЗАЕС відмовилися навчати завезений російський персонал
Джерело матеріала
loader