Шмигаль розраховує на вступ України до ЄС "менш ніж за два роки"
Шмигаль розраховує на вступ України до ЄС "менш ніж за два роки"

Шмигаль розраховує на вступ України до ЄС "менш ніж за два роки"

Україна подала заявку на вступ до ЄС / фото УНІАН

Україна розраховує пройти шлях переговорів щодо вступу до Європейського Союзу менше ніж за два роки.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, разом із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Україну прибудуть більше як 10 єврокомісарів для проведення міжурядових консультацій.

"Ми розраховуємо пройти шлях переговорів про вступ у Європейський Союз менше ніж за 2 роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Об’єм роботи колосальний. Водночас ми бачимо, що наші європейські партнери налаштовані на продуктивну співпрацю в питанні інтеграції. Яскравим свідченням цього стане візит у найближчі тижні голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Це буде не лише важливим сигналом подальшої підтримки України у війні, але і продемонструє, що ЄС відкритий до переговорного процесу про вступ України", - зазначив Шмигаль.

Відео дня

Вступ України до Євросоюзу

Як повідомляв УНІАН, на 3 лютого в Україні заплановане проведення саміту Україна – ЄС. Серед пріоритетних питань, на ньому будуть обговорюватись успіхи у виконанні Україною семи рекомендацій, необхідних для переходу до передвступних переговорів з ЄС.

23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство у Євросоюзі.

Водночас Єврокомісія представила рекомендації щодо впровадження необхідних реформ, які Україна повинна втілити. Зокрема, серед цих рекомендацій – пришвидшення відбору суддів Конституційного суду, продовження втілення реформи системи правосуддя, боротьба з корупцією і відмиванням коштів, демонстрація відчутних результатів закону про деолігархізацію, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським, схвалення і втілення закону про національні меншини тощо.

Джерело матеріала
loader
loader