На Донбасі закрили КПВВ Щастя через регулярні обстріли окупантів
На Донбасі закрили КПВВ Щастя через регулярні обстріли окупантів

На Донбасі закрили КПВВ Щастя через регулярні обстріли окупантів

На Донбасі призупинили функціонування контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) Щастя (Луганська область) через регулярні обстріли російсько-окупаційних військ.

Як поінформували в пресцентрі штабу Операції об’єднаних сил, протягом минулої доби, 19 лютого, окупанти тричі прицільно обстріляли КПВВ, застосувавши міномети та станкові протитанкові гранатомети.

У командуванні Об’єднаних сил наголошують, що ці обстріли є порушенням норм міжнародного гуманітарного права, адже КПВВ (лінію розмежування) регулярно перетинають мирні громадяни.

– Такі дії російсько-окупаційних військ ставлять під загрозу життя та здоров’я як мирного населення, так і персоналу, який здійснює свою діяльність на КПВВ. Завдяки безперебійному функціонуванню цього дорожнього коридору люди мали можливість рятуватись від складної соціально-економічної ситуації, яку на тимчасово окупованих територіях України створила окупаційна адміністрація РФ, – наголосили в штабі.

Через обстріли окупантів, загострення ситуації, а також через реальну загрозу для життя та здоров’я цивільного населення було вирішено тимчасово призупинити роботу КПВВ Щастя – припинити пропуск осіб і транспортних засобів. Це рішення почало діяти з 8.00 20 лютого й на період, доки існуватиме загроза.

Доба на Донбасі

Варто зазначити, що протягом минулої доби, 19 лютого, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 136 порушень режиму припинення вогню (116 з них – із застосуванням озброєння, використання якого забороненн Мінськими домовленостями).

Окупанти, зокрема застосовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також артилерію калібру 152 мм та 122 мм та гранатомети.

У Донецькій області було зафіксовано проліт ворожого безпілотника (ймовірно, Орлан-10), який перетнув лінію зіткнення.

Через обстріли двоє українських військовослужбовців загинули внаслідок осколкових поранень, несумісних із життям. Ще четверо воїнів отримали поранення різної ступені важкості, а один військовослужбовець – бойове травмування.

Джерело матеріала
loader
loader