"Ніхто з вас не очікував цієї угоди": Sony купила студію, яка створила ремейк Demon's Souls
"Ніхто з вас не очікував цієї угоди": Sony купила студію, яка створила ремейк Demon's Souls

"Ніхто з вас не очікував цієї угоди": Sony купила студію, яка створила ремейк Demon's Souls

Demon's Souls вийшла 12 листопада 2020 року на PS5 / скріншот

Sony оголосила про покупку студії Bluepoint Games, відповідальної за створення свіжого ремейку Demon's Souls, який менш ніж за рік після релізу на PlayStation 5 розійшовся тиражем у 1,4 мільйона копій.

Про угоду, не називаючи суму, повідомив голова PlayStation Studios Герман Хюльст в блозі компанії.

"Ніхто з вас не очікував цієї угоди", – додав Хюльст на своїй сторінці в Твіттері.

Так голова PlayStation Studios пожартував над тим, як в червні цього року під новиною про придбання студії Housemarque в японському блозі PlayStation опублікували логотип розробників ремейка Demon's Souls.

Demon's Souls

Самі ж Bluepoint Games подякували фанатам за підтримку і повідомили, що задоволені стати частиною внутрішніх студій PlayStation.

"Остін, штат Техас, був домом для студії Bluepoint з моменту її заснування у 2006 році, а зараз наша команда налічує майже 70 надталантливих творчих людей і при цьому продовжує розширюватися. Хоча за останні 15 років студія значно зросла в масштабах, наші принципи залишаються колишніми – ми прагнемо виходити за межі можливого і створювати ігри найвищої якості, отримуючи задоволення від процесу. Це дозволило нам досягти успіху, і ми дуже раді, що PlayStation Studios розділяє схожі принципи і бачення", – підкреслив президент Bluepoint Games Марко Траш.

В інтерв'ю виданню IGN голова Bluepoint Games розповів, що під час роботи над перевиданням збірки God of War Collection в студії було лише 15 осіб. Зараз команда виросла до 70 співробітників, а в розробці ремейка Demon's Souls було задіяно 95 осіб, включаючи аутсорсерів.

Переговори про покупку обидві сторони почали вести активно після релізу ремейка Demon's Souls. За словами Марко Траша, угода дозволила Bluepoint Games працювати спільно з Sony "без зайвої бюрократії". Президент студії розповів, що завдяки співпраці з Sony у розробників, наприклад, була можливість найняти Лондонський симфонічний оркестр для запису саундтреку до Demon's Souls.

Тепер у складі PlayStation Studios компанія Bluepoint займеться розробкою "оригінального контенту". Мається на увазі новий IP (інтелектуальна власність) або ж новий ремейк – невідомо. Оскільки в студії вважають ремейки також частково "оригінальним контентом". А Герман Хюльст в інтерв'ю IGN пояснив, що дана угода допоможе Bluepoint "зосередитися на своїх іграх, і на тому, що у них виходить найкраще".

За свою історію Bluepoint Games розробила наступні проекти:

  • God of War Collection – збірка оновлених версій God of War та God of War II для PS3;
  • Titanfall – портування гри для Xbox 360;
  • Gravity Rush – ремастер для PS4;
  • Uncharted: The Nathan Drake Collection – ремастер трилогії Uncharted для PS4;
  • Shadow of the Colossus – спочатку гру портували з PS2 на PS3, а пізніше випустили ремейк для PS4;
  • Demon's Souls – ремейк для PlayStation 5.

Нагадаємо, ремейк Demon's Souls вийшов 12 листопада 2020 року тільки на PlayStation 5. Гру захоплено прийняла як преса, так і шанувальники. На агрегаторі Metacritic у ремейка 92 бали від ЗМІ та 8 балів з 10-ти від гравців.

Автор: Сергій Коршунов

Теги за темою
PlayStation 5 Sony
Джерело матеріала
loader
loader