На суд про катастрофу MH17 на Донбасі принесли останки жертв
На суд про катастрофу MH17 на Донбасі принесли останки жертв

На суд про катастрофу MH17 на Донбасі принесли останки жертв

Селена Фредрікс демонструє урну з прахом сина суддям / скріншот

У Нідерландах відбулося чергове слухання у справі про катастрофу лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі, на якому сім'я одного із загиблих принесла урну з його прахом.

Останки вони продемонстрували під час прямої трансляції із засідання.

З 6 вересня в судовому комплексі "Схіпхол" слухають рідних жертв. Протягом дев'яти днів у залі суду мають виступити понад 90 осіб з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії, Канади, США, Німеччини та Британії.

Багато доповідачів принесли з собою фотографії родичів, які були в Boeing 777, збитому бойовиками 17 липня 2014 року біля Грабово.

Однак батьки Брайса Фредрікса принесли рештки сина — урну з його прахом. А також обгорілий відрізок смугастої блузки, в якій того дня була його дівчина Дейзі Елерс. Рештки загиблих вперше принесли на зал засідань.

Брайс Фредрікс зі своєю дівчиною Дейзі Елерс / фото з соцмереж
Брайс Фредрікс зі своєю дівчиною Дейзі Елерс / фото з соцмереж

Як пояснила мати Брайса, Селена Фредрікс, вона хотіла, щоб цього дня її син "був з нею".

Збиття рейсу MH17: хронологія подій

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

19 червня 2019 року спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гиркин (Стрілков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони ДНР", російський генерал Сергій Дубінський (позивний "Похмурий"), який керував "розвідкою ДНР", Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "головою 2-го відділу ГРУ "ДНР", а також Леонід Харченко (позивний "Кріт"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.

Судовий процес щодо них триває з 9 березня 2020 року.

Автор: Станислав Кожемякин

Теги за темою
Нідерланди
Джерело матеріала
loader