ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів
ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів

ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів

ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів - Фото 1
ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів - Фото 2
ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів - Фото 3
ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів - Фото 4
ДФС проводить обшуки на підприємстві, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів - Фото 5

Співробітники ДФС, в межах кримінального провадження за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, викрили підприємство, яке здійснює виготовлення тютюнових виробів в умисному ухиленні від сплати податків,  - повідомляє прес-служба ДФС.

Встановлено, що службові особи одного з найбільших виробників тютюнових виробів, які реалізуються на території України, документально оформлювали реалізацію сигарет на підприємства, що мають ознаки ризиковості. 

В подальшому вказані сигарети без марок акцизного податку реалізовувалися на території України за готівкові кошти, без відповідного відображення проведення операцій у бухгалтерському та податковому обліку.

Доречі, продукція даного виробника, без марок акцизного податку, неодноразово вилучалася співробітниками ДФС при обшуках складських приміщень, місцях реалізації контрафакту та прикордонній смузі. 

Наразі слідчі проводять 9 санкціонованих судом обшуків у складських та офісних приміщеннях у Запорізькій та Дніпропетровській областях, з метою документування злочинної схеми та здобуття доказів.

В ході проведення вказаних обшуків виявлено та розглядається питання про вилучення первинних фінансово-господарських документів, чорнових записів, спеціального устаткування, понад 90 тонн тютюну та тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Наразі проведення обшуків триває.

"Діяльність підприємства реального сектору економіки, яка проводиться у легальній площині не блокується. Але поряд із проведенням легальних операцій, службові особи підприємства співпрацювали із "тіньовим сектором". "Білий бізнес" повинен бути сумлінним та вчасно сплачувати податки. "Сірий бізнес" повинен перейти в легальну площину та працювати виключно в легальному полі. 

ДФС продовжує боротьбу з існуванням тіньових ринків підакцизних товарів, зокрема й тютюнових виробів. З початку року співробітники Служби вже вилучили понад 18 млн пачок тютюнових виробів. ДФС й надалі буде спрямовувати всі зусилля на детінізацію економіки. У боротьбі з чорним ринком будемо діяти рішуче та жорстко, але виключно в межах закону", - зазначив Голова ДФС Вадим Мельник.

Автор: Іван Бойко

Джерело матеріала