Сьогодні відзначається День музеїв 2021: історія свята і головні традиції
Сьогодні відзначається День музеїв 2021: історія свята і головні традиції

Сьогодні відзначається День музеїв 2021: історія свята і головні традиції

День музеїв 2021 Україна / УНІАН, Євген Кравс

Музеї зберігають історію народу, його культуру і пам'ять. У цьому місці можна дізнатися відповіді на багато важливих питань і зрозуміти, чим жили люди в минулих століттях. Вшанувати важливість і значимість музеїв покликане міжнародне свято 18 травня. У цей день музеї по всьому світу безкоштовно працюють для відвідувачів, проводять незвичайні виставки та культурні заходи, показують нові експонати.

Історія Дня музеїв

Щорічно Міжнародний день музеїв заведено відзначати 18 травня. Засноване свято в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. До заснування свята неофіційно дні музеїв відзначали в Європі та Російській імперії для просвітництва населення. З 1992 року свято щорічно має нове гасло і тематику заходів. 

Головні традиції свята

У цей день музеї країни готують незвичайні заходи для гостей, а вхід часто безкоштовний. Така традиція покликана популяризувати відвідування музеїв. День музеїв у Києві запропонує гостям безліч варіантів цікавого дозвілля.

Наприклад, незвичайна виставка з інтерактивними елементами планується в Музеї науки. "Шоколадний дім" підготує тематичні заходи та частування гарячим шоколадом. Безліч екскурсій також проводиться в Національному художньому музеї України.

Кращий спосіб відзначити це свято - відвідати цікаву виставку всією сім'єю. У День музеїв кожна людина зможе знайти квест, майстер-клас або презентацію собі до смаку, а також залучити до дозвілля дітей.

Вам також може бути цікаво:

  • Місячний календар на травень: сприятливі і несприятливі дні
  • Релігійні свята в травні 2021: православний календар на місяць
  • Вихідні в червні 2021: як будемо відпочивати в перший місяць літа
  • Іменини в червні 2021: хто і коли відзначає День ангела в цьому місяці

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Автор: Катерина Пулатова

Джерело матеріала
loader