На Прикарпатті з’явився перший виробник овечої бриндзі
На Прикарпатті з’явився перший виробник овечої бриндзі

На Прикарпатті з’явився перший виробник овечої бриндзі

На Прикарпатті з’явився перший виробник овечої бриндзі

ФГ «Дубовий кут» з Івано-Франківщини стало першим у регіоні, яке отримало сертифікат географічного зазначення на гуцульську овечу бриндзю.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Господарство заснували подружжя Василь та Оксана Лучків, які вже понад 13 років займаються вівчарством, а останні 8 років виготовляють сири з овечого молока.

Ферма спеціалізується на екологічних високогірних сирах і водночас активно відроджує традиції гуцульського сироваріння.

Наразі на фермі виробляють 9 видів сирів, а також ведуть туристичну та просвітницьку роботу. У старій батьківській хаті господарів, збудованій ще 1818 року, відкрито музей, у якому відтворено автентичний побут гуцулів.

Источник материала
loader
loader