Кабачки зі смаком грибі: оригінальна закуска на зиму, від якої усі будуть в захваті
Кабачки зі смаком грибі: оригінальна закуска на зиму, від якої усі будуть в захваті

Кабачки зі смаком грибі: оригінальна закуска на зиму, від якої усі будуть в захваті

Якщо ви полюбляєте консервувати овочі без зайвого варіння, то цей рецепт стане для вас справжньою знахідкою. Ви без зайвих зусиль отримаєте закуску, рецепт якої у вас точно попросять, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Як закрутити кабачки зі смаком грибів?

  • Час: 1 година
  • Порцій: залежно від розміру банок

Інгредієнти:
– 2 кілограми кабачків;
– 1 головка часнику;
– 50 грамів солі;
– 125 грамів цукру;
– 125 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка чорного меленого перцю;
– 1 пучок петрушки;
– 1 пучок кропу.

Приготування:

  1. Добре промийте кабачки, розріжте навпіл уздовж і наріжте півкільцями.

  2. Часник очистіть та натріть на дрібній тертці. Кріп і петрушку ретельно промийте та подрібніть.

  3. Перекладіть кабачки у велику миску, додайте сіль, цукор, натертий часник і мелений перець. Ретельно перемішайте руками, щоб овочі почали виділяти сік.

  4. Влийте оцет, додайте подрібнену зелень і знову добре перемішайте. Дайте кабачкам настоятися протягом години. За цей час перемішайте масу щонайменше 3 – 4 рази.

  5. Паралельно простерилізуйте банки зручним для вас способом.

  6. Після маринування щільно наповніть кабачками стерильні банки, накрийте металевими кришками (не закручуючи) та поставте на стерилізацію. У каструлю покладіть тканинну серветку або рушник, поставте банки й налийте воду до "плічок".

  7. Після закипання води стерилізуйте ще 15 хвилин.

  8. Потім обережно вийміть банки, закрутіть кришками, переверніть догори дном і залиште в такому положенні на 10 – 12 годин. Після охолодження перенесіть у прохолодне місце.

Смачного!

І не треба випічки: рецепт неймовірного малинового тарта.

Источник материала
loader
loader