Як насправді потрібно їсти яблука: експерти розкрили неймовірну користь для здоров'я
Як насправді потрібно їсти яблука: експерти розкрили неймовірну користь для здоров'я

Як насправді потрібно їсти яблука: експерти розкрили неймовірну користь для здоров'я

Чи варто мити яблуко перед тим, як їсти, і чи справді шкірка є найпоживнішою частиною - корисні деталі дізнайтесь у матеріалі.

Коли справа доходить до чогось такого простого, як перекусити яблуком, здається, що тут дуже мало місця для помилок. Однак виявляється, що помилкою може бути спосіб споживання фруктів.

Дослідження, опубліковане в журналі Frontiers показало, що середнє яблуко містить колосальні 100 мільйонів корисних бактеріальних клітин. Але, незважаючи на загальну думку, більшість із них не містяться в їх шкірці. Насправді, якщо ви викинете ядро яблука, ви також викинете близько 90 мільйонів бактеріальних клітин, що може мати величезну користь для здоров’я вашого кишечника, передає Mirror.

Лише ті, хто насмілився з’їсти все яблуко, включаючи плодоніжку та насіння, отримають користь від усіх бактерій, а також додаткової клітковини та флавоноїдів.

"Загалом, стебло та насіння показали найвищу кількість корисних бактерій, за якими йдуть кінець стебла та м’якоть плоду. Мікробіота шкірки була найменшою чисельністю", - йдеться в дослідженні.

Хоча тип бактерій на яблуках залежить від того, де вони вирощені та чи є вони органічними, хороші сорти можуть допомогти покращити наше травлення, захистити нас від інших хвороб і регулювати нашу імунну систему. Згідно з повідомленнями , вони також можуть сприяти виробленню вітамінів, включаючи вітамін B12, тіамін і рибофлавін, а також вітамін K.

"Свіжозібрані органічно вирощені яблука містять значно різноманітнішу, рівномірнішу та виразнішу бактеріальну спільноту порівняно зі звичайними, - сказала професор Габріеле Берг, старший автор дослідження.

Однак з’їдання цілого яблука не тільки загрожує певною небезпекою задухи, але цього також буде недостатньо, щоб магічним чином вилікувати ваш кишечник і зміцнити вашу імунну систему.

Как правильно хранить сухофрукты из яблок инфографика
Як зберігати сухофрукти із яблук / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Источник материала
loader
loader