Завдяки штучному інтелекту в Перу виявили ще понад 300 геогліфів
Завдяки штучному інтелекту в Перу виявили ще понад 300 геогліфів

Завдяки штучному інтелекту в Перу виявили ще понад 300 геогліфів

Японські науковці з Ямаґатського університету знайшли понад 300 геогліфів культури Наска у Перу, використовуючи штучний інтелект під час аналізу аерофотознімків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

За словами дослідників, середня довжина геогліфа становить близько 9 метрів, що менше, ніж добре відомі фігури культури Наска.

Вони також припустили, що стародавні люди з менш населених груп малювали їх, щоб поділитися інформацією про обряди та худобу.

Слід зазначити, що на відносно невеликих геогліфах зображені люди та тварини, включно з косаткою, яка тримає ніж.

Загалом між містами Наска і Пальпа під час досліджень, які почалися в 1940-х роках, було виявлено понад 430 геогліфів.

Команда науковців японського університету у співпраці з японським підрозділом International Business Machines Corp. завдяки системам із штучним інтелектом змогла прискорити пошук раніше невідомих геогліфів.

Усього у цього регіоні було досліджено 1 309 місць на наявність потенційних геогліфів, які були створені приблизно дві тисячі років тому шляхом видалення каменів і гравію.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року група дослідників з японського університету Ямагата, що вивчає наземні малюнки на перуанському плато Наска, які є об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО, заявила, що виявила 168 нових геогліфів.

Фото: Kyodo News

Источник материала
loader
loader