Українська компанія на виставці в Естонії презентувала комплекс радіотехнічної розвідки “Архонт”
Українська компанія на виставці в Естонії презентувала комплекс радіотехнічної розвідки “Архонт”

Українська компанія на виставці в Естонії презентувала комплекс радіотехнічної розвідки “Архонт”

Українська компанія "Інфозахист" вперше представила свій комплекс радіотехнічної розвідки (РТР) "Архонт" на виставці Electronic Warfare Live (EW Live), яка відбулася з 17 по 19 вересня 2024 року в естонському місті Тарту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук компанії.

Яке рішення?

Як повідомляють розробники, ця подія, яка проводиться лише раз на два роки за участі міноборони та сил оборони Естонії, стала платформою для демонстрації новітніх технологій у сфері радіоелектронної розвідки та боротьби (РЕБ).

"Вона (виставка – ред.) присвячена стрімкому розвитку засобів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, а її основною особливістю є демонстрація можливостей реальних зразків техніки в польових умовах", підкреслили у компанії.

Як це працює?

Зі слів розробників, РТР "Архонт" викликав значний інтерес серед представників військових відомств багатьох країн Європи, Азії та Америки.

"Багаторічні напрацювання компанії у галузі РЕР є справді безцінними для наших партнерів з країн НАТО, що прагнуть вдосконалити свої оборонні можливості, використовуючи український досвід. Ми пишаємось тим, що можемо поділитися знаннями", зауважили у компанії.

Варто зазначити, ще наприкінці минулого року представник компанії "Інфозахист" Антон Щербаков у своїй публікації на DOU розповів про створення комплексу радіотехнічної розвідки "Архонт".

Основною особливістю комплексу є його здатність функціонувати як у стаціонарному, так і в мобільному форматі. Потужна антена "Архонту" здатна приймати сигнали у нижньому діапазоні частот, що дозволяє вести радіотехнічну розвідку в різних бойових умовах.

Комплекс містить пости, які об'єднуються в радіопеленгаторну мережу і забезпечують визначення місцеположення джерел випромінення в пасивному режимі, залишаючись при цьому непомітними для ворожої радіорозвідки.

При цьому розробники зазначають, що кожен з постів, залежно від бойової обстановки та поставлених завдань, здатний виконувати функції головного пункту радіотехнічного контролю.

Також "Архонт оснащений сучасним українським програмним забезпеченням для обробки сигналів, їх ідентифікації та класифікації. Важливим аспектом є впровадження елементів штучного інтелекту, які дозволяють автоматизувати процес виявлення джерел випромінення та значно підвищують ефективність виконання завдань.

За словами Антона Щербакова комплекс вже використовувався для виявлення сигналів російських військових об'єктів.

Інші розробки компанії 

Окрім комплексу "Архонт", на виставці також було представлено систему виявлення та попередження про безпілотні літальні апарати "Плутон", яка отримала не меншу увагу.

"В умовах зростання інтенсивності використання дронів у ході російсько-української війни та в світі загалом, актуальність подібних засобів лише зростає", підкреслили у компанії.

Розробники зауважили, що дуже відповідально ставляться до головної місії – розвивати партнерство і самих себе заради забезпечення наших воїнів інструментами, які допоможуть їм знищити ворога.

Источник материала
loader
loader