У Києві пройшла прем'єра створеного волонтером документального фільму «1% війни»
У Києві пройшла прем'єра створеного волонтером документального фільму «1% війни»

У Києві пройшла прем'єра створеного волонтером документального фільму «1% війни»

У Києві відбулася закрита прем'єра документального фільму «1% війни», створеного волонтером Денисом Христовим, відомим під позивним «Голландець».

Про це повідомляє Укрінформ.

Стрічка розповідає про евакуацію цивільних з прифронтових територій під час повномасштабної війни. Автор зібрав багатотисячні людські долі у шість епізодичних розділів короткометражного документального фільму, знятого ним особисто під час евакуації Авдіївки та її околиць.

Унікальність стрічки в тому, що всі моменти наживо зняті самим волонтером у вирішальні дні боїв за місто.

У Києві пройшла прем'єра створеного волонтером документального фільму «1% війни» - Фото 1 У Києві відбулася закрита прем'єра документального фільму «1% війни» волонтера Дениса Христова / Фото: Прес-служба Yula company

Під час виступу на прем'єрі колишній телеведучий, а нині волонтер Денис Христов зазначив: «Я вже давно помер. Я помер того ранку, коли почалося повномасштабне вторгнення. Частина мене загинула тоді, і з кожною новиною про загибель знайомих або близьких частина тебе вмирає разом із ними. І ця частина вже ніколи не повернеться. Так можна сказати про більшість із нас».

Режисером фільмувиступив Микола Бут, для якого стрічка теж стала дебютом.

«У мене зараз дуже контроверсійні враження. З одного боку, це моя перша прем’єра, а з іншого - це такий фільм, що не хочеться радіти його існуванню. Але такі часи і така творчість», - зазначив він.

Стрічка «1% війни» триває 26 хвилин, проте Христовим для монтажу було передано більше одного терабайту відеоматеріалів, знятих під час евакуацій, та лише 1% увійшов у фінальний монтаж, аби через малу форму передати найстрашніший біль війни.

Як повідомлялося, Денис «Голландець» Христов – відомий український волонтер, який після початку повномасштабної війни залишив кар’єру телеведучого і з весни 2022 року присвятив себе евакуації цивільних людей із зон бойових дій.

Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader
loader