Google підтримує стартап, який прагне створити змішану реальність на лобовому автомобіля
Google підтримує стартап, який прагне створити змішану реальність на лобовому автомобіля

Google підтримує стартап, який прагне створити змішану реальність на лобовому автомобіля

Distance Technologies, фінський стартап, який прагне запровадити технологію змішаної реальності на лобове скло будь-якого автомобіля чи кабіну літака, залучив 10 мільйонів євро (11,1 мільйона доларів) фінансування від GV, підрозділу венчурного капіталу Alphabet.та інші інвестори.

«Distance» підвищило грошові вливання під час початкового раунду під керівництвом GV, а наявниі інвестори FOV Ventures і Maki.vc також залучили більше грошей для стартапу, повідомили в компанії CNBC у четвер.

Штаб-квартира Distance в Гельсінкі розробляє технологію, яка, за її словами, може перетворити будь-яку прозору поверхню на дисплей доповненої реальності, що дозволяє користувачеві бачити 3D цифрові об’єкти, накладені на панель, яку вони переглядають.

Це дозволяє уникнути потреби в будь-якому незграбному апаратному забезпеченні, як-от гарнітура змішаної реальності або окуляри доповненої реальності, для обох яких користувачеві потрібно натягнути справжній пристрій на очі, щоб зануритися в цей досвід.

«Одним із великих бар’єрів для змішаної реальності є те, що якщо вам потрібно щось надіти на голову, це ніколи не буде простим чи елегантним рішенням», — сказав CNBC Урхо Контторі, генеральний директор і співзасновник Distance. в інтерв’ю на початку цього тижня. Контторі раніше був головним технічним директором Varjo, іншої фірми зі змішаної реальності в Гельсінкі.

Дистанція в основному зосереджена на продажах на автомобільному, аерокосмічному та оборонному ринку.

За словами Контторі, відстань працює за допомогою технології відстеження, щоб визначити, куди ви дивитесь, а потім обчислити правильне світлове поле, яке відповідає точним положенням ваших очей.

Рішення Distance додає набір оптичних шарів поверх більшості рідкокристалічних дисплеїв (РК-дисплеїв), що дозволяє його технології передавати зображення в ті місця, де фокусуються ваші очі.

Використовуючи цю техніку, Distance може розділити світлові поля на ліве та праве око, а також створити додатковий оптичний шар під ним, який створює високу яскравість.

Distance каже, що його система здатна до «нескінченної» глибини пікселів, що означає, що вона може створити поле зору в натуральну величину в будь-якому місці — хай то за кермом автомобіля чи польотом на винищувачі F-18.

GV, яка раніше була відома як Google Ventures і вважає холдингову компанію гіганта інтернет-пошуку Alphabet своїм єдиним партнером з обмеженою відповідальністю , повідомила CNBC, що її залучили інвестувати в Distance через «потенціал створення наступного покоління інтерфейсів користувача».

«Ми особливо в захваті від того, як деякі з найближчих шляхів виведення цього на ринок автомобільної та аерокосмічної промисловості дозволяють користувачам отримати в свої руки цю технологію», — сказав CNBC Роні Хірананд, керівник GV.

Комерціалізація змішаної реальності – нелегка справа. По-перше, пристрої змішаної реальності все ще дорогі. Vision Pro від Apple і Microsoft Вартість обох пристроїв HoloLens 2 починається від 3500 доларів США, і їх виготовлення також недешеве. Новий концепт окулярів AR MetaЯк повідомляє The Verge , оприлюднений у середу, виробництво коштувало фірмі 10 000 доларів за одиницю .

Источник материала
loader
loader